Durant el primer trimestre de 2014, s’ha portat a terme al Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) amb víctimes de la violència masclista a Tarragona, la primera experiència grupal en musicoteràpia amb dones usuàries del servei. El model de musicoteràpia utilitzat és el de Benenzon.
Aquesta relació fa possible que aquest ús de la comunicació no verbal formi part d’un procés terapèutic que busca la millora de la qualitat de vida de les dones, facilitar l’expressió emocional i l’estat anímic actual, així com facilitar una oportunitat de canvi.
Aquest taller és complementari al treball terapèutic que realitzen les dones al centre i es materialitza mitjançant un conveni de voluntariat entre la Fundació Salut i Comunitat i el musicoterapeuta René Montiel.
La durada del taller ha estat de 10 sessions, amb periodicitat setmanal, conduïdes pel musicoterapeuta i amb la presencia i col·laboració d’una professional referent del SIE.
No hi havia cap requisit previ perquè les dones poguessin participar en el taller, ni tan sols el fet de saber utilitzar algun instrument musical. Es parteix de l’ampli bagatge no-verbal, que és genèric de totes les persones, i a través del qual podem expressar-nos per arribar a parts de la nostra psique on les emocions no tenen per què ser anomenades amb paraules, sinó expressades de maneres infinites.
El pasado 21 de marzo, tuvo lugar esta jornada interna, organizada por la Fundación Salud…
La relación entre la violencia de género y las adicciones en las mujeres es un…
Nuestra entidad ha participado recientemente en este evento, organizado por el Programa Làbora de cooperación…
El proyecto “Conecta con tus hijos e hijas” de la Subdirección General de Adicciones, VIH,…
El consumo prolongado de drogas en personas mayores de 45 años no solo genera problemas…
El programa L’H.Elecció.Jove, financiado por la convocatoria de Proyectos Singulares del Departamento de Empresa de…